flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо обмежувальних заходів у режимі роботи суду під час пандемії

12 жовтня 2021, 16:02

Шановні відвідувачі суду! З 13 жовтня 2021 року розпорядженням голови суду, у зв’язку з визначенням на території Запорізької області «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, запроваджуються додаткові обмежувальні заходи щодо режиму роботи Ленінського районного суду м. Запоріжжя, а саме :

-    припиняється проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;

-    обмежується допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, з урахуванням кількості учасників процесу та площі залу судового засідання;

-    обмежується допуск в судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань;

-    вхід до приміщення суду учасників судових засідань здійснюється за запрошеннями секретарів судових засідань;

-    проведення прийому громадян канцелярією та архівом суду здійснюється з обмеженням допуску громадян до відповідного кабінету – не більше однієї особи  до кожної канцелярії – за годинами прийому, встановленими Положенням про канцелярію Ленінського районного суду м. Запоріжжя, затвердженого наказом керівника апарату суду № 31-к від 12.08.2015 року;

-    особи, які звертаються до канцелярії суду, та учасники судових процесів повинні використовувати засоби індивідуального захисту, зокрема респіратори або захисні маски.

 

Також, доводимо до вашого відома, що учасники судових процесів можуть брати участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції поза межами суду.

 

Інформацію щодо розгляду конкретної справи можливо отримати он-лайн на офіційній сторінці Ленінського районного суду м. Запоріжжя на Веб-порталі Судової влади України за посиланням https://ln.zp.court.gov.ua/sud0814/ .

 

Окрім того, нагадуємо, що в Україні з 5 жовтня 2021 року офіційно почали функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС: «Електронний кабінет»; «Електронний суд»; підсистема відеоконференцзв’язку.

 Згідно з вимогами чинного процесуального законодавства адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки мають зареєструвати офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку.

Усі учасники судових процесів можуть здійснити реєстрацію в ЄСІТС та почати користуватися нею задля більшої зручності та сучасного підходу щодо захисту своїх прав та інтересів.

Також можливі інші альтернативні шляхи звернення до суду з позовними заявами, клопотаннями, заявами, скаргами тощо:

  • письмово, надіславши листа за поштовою адресою: вул. Незалежної України, 1/2, м. Запоріжжя, 69006;
  • письмово, надіславши електронного листа на офіційну електронну адресу: inbox@ln.zp.court.gov.ua (з застосуванням електронного цифрового підпису).

Отримати інформацію також можна за телефоном (061) 283-08-13 або через Контакт-центр: (044) 207-35-46 (безкоштовно на всій території України).      

Про скасування обмежувальних заходів або їх зміну, суд повідомить додатково на офіційній сторінці суду.