flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом застосовано запобіжний захід до водія, який підозрюється у незаконному заволодінні транспортним засобом

12 лютого 2022, 11:44

12 лютого 2022 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно).

Подія злочину мала місце 10 лютого 2022 року приблизно о 21:00 год., коли громадянин Ч., знаходячись у стані алкогольного сп’яніння на вул. Портовій в м. Запоріжжя, незаконно заволодів транспортним засобом марки «ГАЗ 3110».

Обставини цього злочину набули широкого розголосу у ЗМІ через подальші дії підозрюваного, який керуючи викраденим автомобілем, скоїв ряд адміністративних правопорушень, пов’язаних з безпекою дорожнього руху в районі проспекту Металургів в м. Запоріжжя.

Розгляд клопотання відбувався слідчим суддею у відкритому судовому засіданні, під час якого прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив обрати підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Підозрюваний Ч. та його захисник просили обрати Ч. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний період доби, зазначивши, що у разі задоволення їх клопотання, підозрюваний матиме змогу відшкодувати потерпілому спричинені ним матеріальні збитки.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено в повному обсязі, а саме ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів у Запорізькому слідчому ізоляторі, з можливістю внесення застави, що дорівнює 50 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а саме — 124 050 гривень, яка може бути внесена протягом строку дії ухвали. У разі внесення застави і звільнення з-під варти на підозрюваного покладається низка процесуальних обов’язків.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку.