flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз: Обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у вчиненні масштабної дорожньо-транспортної пригоди.

14 травня 2018, 15:30

 Ленінський районний суд м. Запоріжжя інформує, що 11 травня 2018 року слідчим суддею Ленінського районного суду м. Запоріжжя у відкритому судовому засіданні розглянуто клопотання слідчого СВ Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до підозрюваного Пастухова Євгена Вікторовича, який як встановлено досудовим розслідуванням, 10 травня 2018 року, приблизно о 13 год. 45 хв., керуючи автомобілем «Lexus GX-470» у стані алкогольного сп'яніння, здійснював рух по пр. Соборному у м. Запоріжжі та спричинив масштабну дорожньо-транспортну пригоду. Внаслідок ДТП пошкоджено сім автомобілів та один водій отримав середньої тяжкості тілесне ушкодження. За даним фактом Дніпровським відділом поліції ГУНП в Запорізькій області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

У судовому засіданні слідчий та прокурор просили обрати у відношенні до підозрюваного Пастухова Євгена Вікторовича запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та покласти на нього відповідні обов’язки. Обґрунтовували необхідність обрання саме такого виду запобіжного заходу, оскільки в діях  Пастухова Євгена Вікторовича вбачаються ознаки кримінального правопорушення, яке кваліфікується як злочин середньої тяжкості, за який законом передбачено відповідальність у виді обмеження волі.

Підозрюваний свою вину визнав повністю, але просив застосувати відносно нього більш м’який запобіжний захід, обмежившись домашнім арештом тільки у нічний час. Захисник підозрюваного підтримав його клопотання.

   За результатами розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу, Ленінським районним судом м. Запоріжжя постановлено ухвалу, якою задоволено клопотання слідчого у повному обсязі та застосовано до підозрюваного Пастухова Євгена Вікторовича запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці, заборонено йому залишати житло цілодобово, а також покладено на підозрюваного відповідні обов’язки.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя (за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право контролю за підозрюваним) має право постановити ухвалу про зміну запобіжного заходу, згідно з положеннями КПК.