flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав винною громадянку Є. за несвоєчасне повідомленняпро суттєві зміни в майновому стані

09 січня 2019, 09:52

Суд визнав винною громадянку Є., яка є  головним державним інспектором митного поста «Запоріжжя-центральний» Запорізької митниці ДФС,за несвоєчасне повідомленняпро суттєві зміни в майновому стані

 

Ленінським районним судом м. Запоріжжя винесенопостанову у справі про адміністративні правопорушення у відношенні громадянки Є., якою було вчинено адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Вищезазначена громадянка, обіймаючи посаду головного державного інспектора митного поста «Запоріжжя-центральний» Запорізької митниці ДФС, несвоєчасно повідомила про суттєві зміни в майновому стані, а саме із запізненням на 21 календарний день.

У судовому засіданні правопорушник свою провину не визнала, посилаючись на ряд обставин, за яких вона та її захисник просили закрити провадження по справі.

Оцінивши усі зібрані докази у їх сукупності, суд визнав громадянку Є. винною у вчинені адміністративне правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни в майновому стані»),та наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 гривень. Рішення набрало законної сили.

Однак, правопорушник не погоджуючись із судовим рішенням, подала апеляційну скаргу на постанову суду разом із заявою про поновлення строків на оскарження, оскільки нею не було витримано строки на апеляційне оскарження рішення та несвоєчасно надіслано до суду апеляційну скаргу.

Наразі дана справа направлена Ленінським районним судом м. Запоріжжя на розгляд до Запорізького апеляційного суду.