flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершено розгляд резонансного кримінального провадження

08 жовтня 2020, 16:56

Сьогодні, 08 жовтня 2020 року колегією суддів Ленінського районного суду м. Запоріжжя завершено розгляд кримінального провадження, за яким особа С. обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених пунктом 13 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України («вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство») та частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України («таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно»).

Раніше обставини даної справи висвітлювались в місцевих ЗМІ.

Так, обставини вчинення злочину мали місце 23 грудня 2019 року приблизно о 15:00 годині в парку «Кремлівський» по вул. С. Синенка в м. Запоріжжя.

В процесі судового розгляду було встановлено, що С., знаходячись у парку «Кремлівський», підійшов до раніше невідомої йому громадянки В., з якою згодом вступив у словесну сварку. В ході конфлікту, громадянин С. дістав з карману ніж та завдав ним два удари В. в область грудної клітини з ушкодженням серця, внаслідок чого жінка померла на місці. Потім, керуючись безпорадним станом В. та розуміючи, що його дії будуть непоміченими,  заволодів мобільним телефоном цієї жінки. Оскільки досудовими органами було встановлено, що громадянин С. раніше вже вчиняв аналогічні злочини та відбував покарання тривалий час в місцях позбавлення волі, злочини, які скоєні ним 23 грудня 2019 року мають повторний характер.

У судовому засіданні С. визнав свою вину у вчинених ним злочинах, зазначивши, що жалкує про скоєне та пояснює свої вчинки помутнінням розуму. Прокурор, як і потерпіла, яка є дочкою загиблої, просили суд застосувати до обвинуваченого найсуворіше покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Захисник обвинуваченого заперечував позиції прокурора та просив більш м’яке покарання для свого підзахисного.

Оцінивши і проаналізувавши всі надані суду докази у їх сукупності та взаємозв’язку, колегія суддів дійшла висновку, що прокурором доведено суду правильність кваліфікацій дій обвинуваченого, який визнав свою вину та розкаявся.

Таким чином, вироком суду С. було засуджено за вищезазначеними статтями Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у вигляді п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Із повним текстом вироку всі бажаючі невдовзі зможуть ознайомитись в Єдиному реєстрі судових рішень за номером кримінального провадження № 334/1360/20.