flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відсьогодні Ленінський районний суд м. Запоріжжя охоронятиме Служба судової охорони

16 жовтня 2020, 09:24

З 16 жовтня 2020 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя буде знаходитись під охороною Служби судової охорони. Поява в установі такої Служби довгоочікувана й колектив суду з готовністю співпрацюватиме з її співробітниками.  Відсьогодні судові охоронці забезпечуватимуть безпеку всіх учасників судового процесу, підтримуватимуть громадський порядок у суді, припинятимуть прояви неповаги до суду, охоронятимуть приміщення й інше майно суду.

У зв’язку з карантинними заходами, взяття під охорону судової установи співробітниками Територіального управління Служби судової охорони у Запорізькій області відбулося без зайвих урочистостей. З привітальним словом до судових охоронців звернулися голова Ленінського районного суду м. Запоріжжя Наталія Козлова та начальник ТУ ДСА України у Запорізькій області Ірина Бєлікова, які побажали охоронцям успіхів під час несення служби, професійності, стійкості духу та витримки під час несення служби.

Відтепер прохід у приміщення Ленінського районного суду м. Запоріжжя буде знаходитися під ще пильнішим контролем охоронців, як задля безпеки відвідувачів та працівників суду, так й задля більш уважного дотримання карантинних заходів, в тому числі й температурного скринінгу громадян. 

 

Довідково.

4 квітня 2019 року Вища рада правосуддя своїм Рішенням затвердила Положення про Службу судової охорони, чим розпочала створення цього державного органу з правоохоронними функціями.

Служба судової охорони – державний орган, що через свої підрозділи підтримує громадський порядок у суді; запобігає проявам неповаги до суду та припиняє такі прояви; охороняє приміщення й інше майно судів, органи судової влади; забезпечує державний захист суддів, працівників апаратів судів та їхніх родин, а також гарантує безпеку учасників судового процесу (ст. 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»).

Служба судової охорони підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України, та складається з центрального органу управління (Центральний апарат) і територіальних підрозділів (територіальні управління) Служби.