flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчий суддя застосував до підозрюваних у вчиненні квартирної крадіжки запобіжні заходи

02 листопада 2020, 16:42

Сьогодні, 02 листопада 2020 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув два клопотання слідчого про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно двох чоловіків, які підозрюються у вчинені злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло). 

Протягом цього дня місцевими ЗМІ висвітлювались обставини затримання вказаних осіб.

Під час розгляду клопотань прокурор повідомив суду, що правоохоронними органами зібрані докази вчинення підозрюваними вищезазначеного кримінального правопорушення, та просив обрати їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Захисники підозрюваних заперечували проти задоволення клопотання прокурора та вказували, що їх підзахисні не мають наміру переховуватись від слідства чи суду. Підозрюваний К. пояснив, що свою вину не визнає, оскільки не був обізнаний про наміри підозрюваного В., який вчинив крадіжку. Підозрюваний В. в судовому засіданні свою вину визнав та просив обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Слід зауважити, що обидва підозрюваних раніше були неодноразово засуджені за аналогічні злочини.

За наслідками судових засідань, клопотання слідчого задоволені у повному обсязі, до підозрюваних ухвалами слідчого судді застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення протягом строку дії ухвали застави у розмірі 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. У разі внесення застави і звільнення з-під варти на підозрюваних згідно ухвал суду покладено низку процесуальних обов’язків.