flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчим суддею розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою

05 листопада 2020, 17:11

05 листопада  2020 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області про продовження строків тримання під вартою відносно чоловіка та жінки, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого пунктом 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Подія злочину мала місце 09 вересня 2020 року приблизно з 16:40 до 17:00 години, коли компанія з чотирьох осіб (два подружжя) відпочивала на березі річки Дніпро навпроти озера Байда неподалік від спортивно-оздоровчого комплексу ТОВ «Запорізький завод кольорових сплавів», розташованого по вул. С. Синенка, 85 в м. Запоріжжя. За версією слідства, в ході розпиття спиртних напоїв між цими особами виникла сварка, внаслідок чого раніше неодноразово судимий громадянин Л. та громадянка Б. завдали чоловіку громадянки Б. смертельні поранення дерев’яною палицею та металевим шампуром.  

Обставини цього злочину набули широкого розголосу та висвітлювались у ЗМІ.

12 вересня 2020 року слідчим суддею було обрано обом підозрюваним у вчиненні вбивства запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Сьогодні, під час розгляду обох клопотань про продовження строків тримання під вартою, підозрювані та їх захисники просили відмовити в задоволенні клопотання через необґрунтованість підозри та відсутність ризиків, зазначених прокурором.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволені в повному обсязі, а саме ухвалами слідчого судді підозрюваним продовжено строк тримання під вартою в межах строку досудового розслідування до 11 грудня 2020 року.

Ухвали слідчого судді можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.