flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До чоловіка, який підозрюється у вчиненні умисного вбивства, застосовано найсуворіший запобіжний захід

19 листопада 2020, 13:20

18 листопада 2020 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Подія злочину мала місце 16 листопада 2020 року приблизно о 16:00 год., коли громадянин С., знаходячись разом із своєю співмешканкою у квартирі багатоквартирного будинку, розташованого по вул. Лобановського у м. Запоріжжя, сумісно вживали алкогольні напої. На ґрунті раптово виниклого конфлікту, громадянин С. вчинив сварку з співмешканкою, та наніс останній удар ножем в грудну клітину з ушкодженням серця, що спричинило смерть жінки на місці події. У той же день, 16 листопада 2020 року громадянина С. було затримано та 17 листопада 2020 року повідомлено про підозру в умисному вбивстві.

Обставини цього злочину набули широкого розголосу у ЗМІ.

Розгляд клопотання відбувався слідчим суддею у відкритому судовому засіданні, під час якого прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив обрати підозрюваному найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави. Підозрюваний С. та його захисник просили обрати С. інший запобіжний захід, не пов’язаний з позбавленням волі.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено в повному обсязі, а саме ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів у Запорізькому слідчому ізоляторі, до 14 січня 2021 року включно, без можливості внесення застави.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку.