flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченого у резонансному кримінальному провадженні щодо жорстокого поводження з тваринами оголошено у розшук

19 листопада 2020, 16:30

19 листопада 2020 року Ленінським районним судом м. Запоріжжя було заплановано проведення судового засідання у кримінальному провадженні відносно громадянина К., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, що вчинене умисно з хуліганських мотивів).

Обставини злочину мали місце 18 липня 2020 року приблизно о 19:00 год., коли К. перебуваючи за місцем свого мешкання у квартирі багатоквартирного будинку по вул. Дудикіна в м. Запоріжжі, викинув з вікна першого поверху собаку породи такса, спричинивши тварині біль, забої м’яких тканин та множинні садни.

Раніше обставини даної справи висвітлювались в місцевих ЗМІ.

В судове засідання повторно не з’явився обвинувачений К., який був присутній на судовому засіданні 29 жовтня 2020 року, оскільки був розшуканий та доставлений до суду. Тому, прокурор заявив клопотання про оголошення розшуку обвинуваченого і зупинення провадження у справі до розшуку останнього через його систематичну неявку за викликом до суду. Захисник обвинуваченого заперечувала проти задоволення клопотання прокурора, мотивуючи своє заперечення тим, що обвинувачений вперше не з’явився до судового засідання після його розшуку за попередньою ухвалою суду.

Заслухавши думку учасників процесу та дослідивши матеріали справи, суд задовольнив клопотання прокурора про оголошення розшуку обвинуваченого. Ухвалою суду судове провадження за обвинуваченням громадянина К. зупинено до його розшуку.

У зв’язку з продовженням загальнонаціонального карантину та стрімким поширенням захворювання на COVID-19, пропонуємо усім особам, які не є учасниками цієї справи, однак зацікавлені у перебігу процесу, слідкувати за рухом даного кримінального провадження на офіційному сайті суду у підрозділі «Новини» розділу «Прес-центр»  (https://ln.zp.court.gov.ua/sud0814/pres-centr/news/) та на сторінці суду у Фейсбуці (https://www.facebook.com/ln.zp.court.gov.ua/). Також усі бажаючі мають можливість самостійно дізнатися про рух справи на офіційному веб-сайті суду за цим посиланням https://court.gov.ua/fair/sud0814/, зазначивши у графі «номер справи» – 334/4502/20.