flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою

14 грудня 2020, 14:39

Протягом минулого тижня Ленінським районним судом м. Запоріжжя було розглянуто три клопотання слідчих СВ Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно чоловіків, які підозрюються у вчинені злочинів, передбачених частиною 3 статті 185, частиною 1 статті 186, частиною 2 статті 289 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням в інше приміщення; відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно; незаконне заволодіння транспортним засобом вчинене повторно, вчинене з проникненням у приміщення).

Під час розгляду клопотань про обрання до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, прокурор повідомив суду, що правоохоронними органами зібрані докази вчинення підозрюваними впродовж грудня 2020 року вищезазначених кримінальних правопорушень на території Дніпровського району м. Запоріжжя, та просив обрати їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Підозрювані та їх захисники заперечували проти задоволення клопотання прокурора та просили застосувати більш м’які запобіжні заходи.

 За наслідками судових засідань клопотання слідчих СВ Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області задоволені у повному обсязі. До підозрюваних ухвалами слідчого судді застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на два місяці.