flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом накладено грошове стягнення на обвинуваченого за неявку в судове засідання та застосовано до нього привід

12 лютого 2021, 13:03

12 лютого 2021 року у Ленінському районному суді м. Запоріжжя відбулось судове засідання у кримінальному провадженні відносно громадянина К., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, що вчинене умисно з хуліганських мотивів).

В судове засідання повторно не з’явився обвинувачений К., який був присутній на судовому засіданні 22 січня 2021 року, оскільки був розшуканий та доставлений до суду. Тому, прокурор заявив клопотання про привід обвинуваченого до суду і накладання на нього грошового стягнення через систематичне ухилення від обов’язків обвинуваченого з’являтись за викликом суду. Захисник обвинуваченого не заперечувала проти задоволення клопотання прокурора в частині приводу підзахисного К., однак просила не накладати грошове стягнення, мотивуючи тим, що суду не відомі причини неявки обвинуваченого.

Заслухавши думку учасників процесу та дослідивши матеріали справи, суд задовольнив клопотання прокурора в повному обсязі. Ухвалою суду до обвинуваченого К. застосовано привід у наступне судове засідання за цим кримінальним провадженням, яке призначено на 14:00 год. 10 березня 2021 року, а також накладено грошове стягнення у розмірі 0,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1 135,00 гривень.

Нагадуємо, що обставини злочину мали місце 18 липня 2020 року приблизно о 19:00 год., коли К. перебуваючи за місцем свого мешкання у квартирі багатоквартирного будинку по вул. Дудикіна в м. Запоріжжі, викинув з вікна першого поверху собаку породи такса, спричинивши тварині біль, забої м’яких тканин та множинні садни. Обставини даної справи набули широкого розголосу в місцевих ЗМІ.

Зауважимо, що у зв’язку з продовженням загальнонаціонального карантину та стрімким поширенням захворювання на COVID-19, пропонуємо усім особам, які не є учасниками цієї справи, однак зацікавлені у перебігу процесу, слідкувати за рухом даного кримінального провадження на офіційному сайті суду у підрозділі «Новини» розділу «Прес-центр»  (https://ln.zp.court.gov.ua/sud0814/pres-centr/news/) та на сторінці суду у Фейсбуці (https://www.facebook.com/ln.zp.court.gov.ua/). Також усі бажаючі мають можливість самостійно дізнатися про рух справи на офіційному веб-сайті суду за цим посиланням https://court.gov.ua/fair/sud0814/, зазначивши у графі «номер справи» – 334/4502/20