flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До чоловіка, який підозрюється у вчиненні грабежу, застосовано найсуворіший запобіжний захід

12 лютого 2021, 16:58

12 лютого 2021 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого).

Подія злочину мала місце 10 лютого 2021 року приблизно о 16:20 год., коли громадянин Х., знаходячись біля дитячого саду, розташованому на вул. Маршала Чуйкова у м. Запоріжжя, діючи з корисливих мотивів, наблизився до жінки та вихопив в останньої жіночу сумку, нанісши їй при цьому удар рукою в область обличчя. У той же день, громадянина Х. було затримано та 11 лютого 2021 року повідомлено про підозру у вчиненні грабежу.

Обставини цього злочину набули широкого розголосу у ЗМІ.

Під час розгляду клопотання слідчого підозрюваний та його захисник просили застосувати до Х. більш м’який запобіжний захід, не пов’язаний з позбавленням волі, вказавши на визнання підозрюваним своєї вини, відсутність у нього намірів ховатись від слідства та суду, готовність співпрацювати зі слідством та нести відповідальність за вчинене.

Заслухавши доводи прокурора, захисника підозрюваного та пояснення громадянина Х., дослідивши надані матеріали справи, слідчим суддею клопотання слідчого СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено в повному обсязі, а саме ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Запорізькому слідчому ізоляторі, до 10 квітня 2021 року включно, без можливості внесення застави.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів з дня її проголошення.