flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжний захід до водія маршрутного таксі, який вчинив ДТП

01 березня 2021, 17:03

01 березня 2021 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого ВР ЗСТ СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Подія пригоди мала місце 01 лютого 2021 року приблизно о 19:27 год., коли  водій автобуса «Mercedes-Benz 412D», здійснюючи міські пасажирські перевезення за маршрутом № 81, рухаючись по вул. Бородінська в м. Запоріжжя, виїхав за межі проїжджої частини та скоїв  наїзд на бетонний стовп електроопори, що призвело до травмування пасажирів автобусу, які отримали поранення різного ступеня тяжкості. Сам водій автобуса залишив місце дорожньо-транспортної пригоди. 25 лютого 2021 року водію автобусу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

Обставини даної ДТП неодноразово були висвітлені в місцевих ЗМІ.

Під час розгляду клопотання слідчого, прокурор повідомив суду, що правоохоронними органами зібрані достатні докази вчинення підозрюваним вищезазначеного кримінального правопорушення, та просив обрати йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Підозрюваний та його захисник заперечень не мали.

За наслідками судового засідання клопотання слідчого задоволено у повному обсязі. До підозрюваного ухвалою слідчого судді застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з покладенням на останнього низки процесуальних обов’язків. Підозрюваному було роз'яснено його права та обов’язки, а також наслідки у разі невиконання ним покладених судом обов'язків.

Слід зауважити, що в силу вимог статті 184 Кримінального процесуального кодексу України розгляд слідчим суддею питання щодо застосування до особи запобіжного заходу здійснюється виключно в межах та на підставі відповідного клопотання слідчого, прокурора.