flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжні заходи до групи осіб, які підозрюються у вчиненні крадіжки

16 березня 2021, 16:55

Сьогодні, 16 березня 2021 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув три клопотання слідчого про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно чоловіків, які підозрюються у вчинені злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб). 

Обставини затримання вказаних осіб раніше висвітлювались місцевими ЗМІ.

Слід зауважити, що підозрювані П. та Д. раніше були неодноразово засуджені за аналогічні злочини. Підозрюваний О. на цей час є неповнолітнім, раніше не судимий, однак відносно нього направлені обвинувальні акти за аналогічні злочини до інших районних судів міста Запоріжжя.  

Під час розгляду клопотань прокурор наполягав на застосуванні до всіх підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Захисники підозрюваних та підозрювані заперечували проти задоволення клопотання прокурора та просили суд у цьому клопотанні відмовити взагалі.

За наслідками судових засідань, клопотання слідчого задоволені у повному обсязі, до підозрюваних ухвалами слідчого судді застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Неповнолітньому підозрюваному О. слідчим суддею надана можливість внесення протягом строку дії ухвали застави у розмірі 150 000 гривень. У разі внесення застави і звільнення з-під варти на підозрюваного О. згідно ухвали суду покладено низку процесуальних обов’язків.