flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян! Оголошення щодо заходів суду з мінімізації ризиків розповсюдження коронавірусу

09 квітня 2021, 17:30

Рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території Запорізької області з 0:00 9 квітня вводяться додаткові карантинні обмеження та встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Разом з тим, Вищою радою правосуддя спільно із Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні) розроблено уніфіковані рекомендації для всіх судів щодо безпечної роботи в умовах карантину.

 З метою дотримання вищезазначених рекомендацій та протиепідемічних заходів, для організації робочого процесу та доступу до правосуддя в умовах карантину, Ленінським районним судом м. Запоріжжя розроблено План заходів з мінімізації ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 Згідно Плану заходів з мінімізації ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19 у Ленінському районному суді м. Запоріжжя на час дії карантину вжито такі заходи: 

  • припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;
  • обмежено проведення прийому громадян канцелярією суду (прийом громадян канцеляріями суду відбувається в порядку черги по одній особі);
  • обмежено допуск в судові засідання та приміщення суду осіб, які не є учасниками судових засідань;
  • обмежено допуск в судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань;
  • вхід до приміщення суду учасників судових засідань здійснюється за запрошеннями секретарів судових засідань.

 Звертаємо увагу, що перед допуском до приміщень суду працівників та відвідувачів здійснюється температурний скринінг. Не допускаються до приміщень суду особи з ознаками респіраторних захворювань або без одягненої на ніс та рот захисної маски. Працівниками служби судової охорони вживаються заходи для уникнення скупчення людей у приміщеннях суду.

 Також, впродовж дії протиепідемічних заходів рекомендуємо використовувати альтернативні шляхи звернення до суду, використовуючи пошту, електронний зв’язок та телефон. Для звернення до суду із позовними та іншими заявами, а також у разі виникнення необхідності особистого прийому керівництвом суду, рекомендуємо надсилати документи у письмовому вигляді поштовим листом або електронною поштою. Усі письмові звернення громадян будуть опрацьовані судом та прийняті до роботи.

 Учасники судових процесів, мають можливість відкласти розгляд справ у зв’язку із карантинними заходами, при цьому відкладення розгляду справи можливе лише у крайньому разі, коли його проведення з використанням електронних засобів зв’язку неможливе через процедурні та  технічні причини.

 Громадяни, які мають намір звернутись до Ленінського районного суду м. Запоріжжя, можуть зробити це письмово, надіславши листа за поштовою адресою: вул. Незалежної України, 1/2, м. Запоріжжя, 69006, або через особистий кабінет у системі «Електронний суд» або на офіційну електронну адресу: inbox@ln.zp.court.gov.ua. Також отримати інформацію можна за телефоном (061) 283-08-13. Контакт-центр: (044) 207-35-46 (безкоштовно на всій території України).

 Нагадуємо, що здійснити швидкий пошук інформації щодо розгляду конкретної справи учасникам справ допоможе офіційна сторінка Ленінського районного суду м. Запоріжжя на Веб-порталі Судової влади України за посиланням https://ln.zp.court.gov.ua/sud0814/. Також усі громадяни та представники ЗМІ можуть слідкувати за актуальними новинами щодо розгляду резонансних судових справ та інформації про діяльність суду як на офіційному сайті суду, так й на сторінці суду у соціальній мережі Facebook за посиланням https://www.facebook.com/ln.zp.court.gov.ua/ .

Вищезазначені превентивні заходи, які вживаються Ленінським районним судом м. Запоріжжя, в умовах сьогодення є нагальною необхідністю задля збереження життя і здоров’я як окремої людини, так і мешканців Запоріжжя в цілому, адже розповсюдження коронавірусу можливо різними шляхами. Тому просимо усіх учасників процесу та відвідувачів суду поставитись з розумінням до запропонованих судом тимчасових обмежень, а також закликаємо дотримуватися рекомендацій щодо дотримання протиепідемічних заходів на період карантину.

 Ленінський районний суд м. Запоріжжя продовжує слідкувати за ситуацією, подальші рішення прийматимуться в залежності від її розвитку, про що інформація буде розміщена на офіційному веб-сайті суду.

 Дякуємо за розуміння.