flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд клопотання слідчого відносно водія, який підозрюється у вчиненні ДТП зі смертельними наслідками, відкладено

08 вересня 2021, 17:10

08 вересня 2021 року до Ленінського районного суду м. Запоріжжя звернувся слідчий СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області з клопотанням про зміну запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні дорожно-транспортної пригоди, яка трапилась 29 серпня 2021 року близько 20:00 год, коли водій М., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем «Honda Accord», здійснював рух по проїзній частині автомобільної дороги, яка з’єднує вул. Будинок відпочинку та вул. Таганську на о. Хортиця в м. Запоріжжя та скоїв наїзд на чоловіка, жінку та їх малолітню дитину, які рухались вздовж дороги пішки. Потерпілі отримали ушкодження різного ступеню тяжкості та були доставлені до лікарні. Однак, 04 вересня 2021 року малолітня дитина померла в лікарні.

У судове засідання 08 вересня 2021 року підозрюваний М. не з’явився. Захисник надав суду матеріали, які підтверджують, що підозрюваний знаходиться у лікарні, а отже відсутній в залі суду з поважних причин.

Оскільки розгляд клопотання слідчого неможливий без участі підозрюваного, судове засідання було перенесено для повторного виклику підозрюваного на 10 вересня 2021 року о 12:30 год.

Раніше у даному кримінальному провадженні 31 серпня 2021 року слідчим суддею Ленінського районного суду м. Запоріжжя вже розглядалось клопотання слідчого СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області відносно М. за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України. Деталі розгляду даного клопотання можна переглянути за цим посиланням - https://ln.zp.court.gov.ua/sud0814/pres-centr/news/1171874/ .

Однак, внаслідок смерті потерпілої, дії підозрюваного досудовим слідством були перекваліфіковані з ч. 1 ст. 286-1 на ч.3 ст. 286-1 КК України. Таким чином, станом на цей час громадянин М. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого). Оскільки на цей час підозрюваний обвинувачується у вчиненні більш тяжкого злочину, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років, слідчий вдруге звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою.