flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом застосовано запобіжний захід до водія, який підозрюється у вчиненні ДТП зі спричиненням потерпілим тяжких тілесних ушкоджень

11 лютого 2022, 13:08

11 лютого 2022 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження).

Пригода трапилась 9 лютого 2022 року близько о 17:25 год., коли водій Г., керуючи автомобілем «ИЖ 2717-90», здійснював рух по проїзній частині автомобільної дороги на о. Хортиця в м. Запоріжжя та скоїв наїзд на двох неповнолітніх дівчат 2006 року народження, які рухались по нерегульованому пішохідному переходу, позначеному відповідними дорожніми знаками та дорожньою розміткою. В результаті ДТП діти отримали тяжкі тілесні ушкодження та були доставлені до лікарні.

Обставини даної ДТП набули широкого розголосу у ЗМІ.

Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відбувався у відкритому судовому засіданні, під час якого прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив обрати підозрюваному на час проведення досудового розслідування запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Захисник підозрюваного заперечувала проти задоволення клопотання, просила застосувати менш суворий запобіжний захід – домашній арешт з визначенням часу, посилаючись на відсутність ризиків, зазначених у клопотанні слідчого. Також пояснила, що підозрюваний має намір відшкодовувати нанесені потерпілим збитки. Під час розгляду клопотання захисник стверджувала, що її підзахисний на час вчинення ДТП не перебував у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, а виявлений під час обстеження наркотичний засіб є слідом, який може виявлятися впродовж місяця з дня його вживання.

Підозрюваний у судовому засіданні пояснив що не помітив дітей на дорозі, про скоєне жалкує та має наміри допомагати потерпілим.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено, а саме ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 74 430 грн., яка може бути внесена протягом строку дії ухвали. У разі внесення застави і звільнення з-під варти на підозрюваного покладається низка процесуальних обов’язків.