flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом застосовано найсуворіший запобіжний захід

30 жовтня 2023, 09:52

27 жовтня 2023 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно жінки, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 15 частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (закінчений замах на умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

Подія злочину мала місце 26 жовтня 2023 року приблизно о 13:40 год., коли громадянка Федеративної республіки Німеччина (українка) К., знаходячись в салоні маршрутного таксі за маршрутом руху «Дніпро-Запоріжжя», нанесла раніше не знайомому їй неповнолітньому пасажиру маршрутного таксі, удар кухонним ножем в область лівого ока, чим спричинила останньому тілесне ушкодження у вигляді різаних ран верхньої повіки лівого ока. Однак свій злочинний умисел не довела до кінця, оскільки була зупинена пасажирами вказаного маршрутного таксі.

Обставини цього злочину набули широкого розголосу у ЗМІ.

Під час розгляду клопотання слідчого, підозрювана просила застосувати до неї більш м’який запобіжний захід, не пов’язаний з позбавленням волі, вказавши на відсутність у неї намірів ховатись від слідства та суду.

Заслухавши доводи прокурора, захисника підозрюваної та пояснення самої підозрюваної, яка на теперішній час не має постійного місця проживання та реєстрації на території України, дослідивши надані матеріали справи, слідчим суддею клопотання слідчого СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено в повному обсязі, а саме ухвалою слідчого судді до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів,  до 25 грудня 2023 року включно, без визначення розміру застави.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів з дня її проголошення.