flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок громадянину, який зайняв посаду заступника голови «Акимовская поселковая администрация Мелитопольского района»

26 грудня 2023, 14:21

26 грудня 2023 року оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню громадянина України, який добровільно зайняв керівну посаду заступника голови окупаційної адміністрації держави-агресора – «Акимовская поселковая администрация Мелитопольского района», тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, а саме: добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Судовий розгляд здійснювався в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого.

Судом встановлено, що не пізніше 29.04.2022 року громадянин України К., добровільно зайняв керівну посаду заступника голови окупаційної адміністрації держави-агресора – «Акимовская поселковая администрация Мелитопольского района», яка пов'язана з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-розпорядчих функцій. Виконуючи покладені на нього окупаційною владою держави-агресора російської федерації функції першого заступника очільника вказаної окупаційної адміністрації держави-агресора та вказівки представників збройних формувань рф і окупаційної адміністрації держави-агресора «военно-гражданская администрация Мелитопольского района», крім іншого, надавав безпосередню допомогу окупантам та представникам держави-агресора у встановленні та підтриманні їх незаконної влади на тимчасово окупованій території Якимівської об’єднаної територіальної громади Мелітопольського району Запорізької області.

Вина обвинуваченого К. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України, підтверджується на підставі сукупності досліджених судом доказів та допитом свідків у судовому засіданні.

Враховуючи ступінь тяжкості та конкретні обставини вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, керуючись принципом справедливості та індивідуалізації призначення покарання, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, пов`язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 10 (десять) років, без конфіскації майна.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.