flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Запорізькій області введено воєнний стан

27 листопада 2018, 16:02

У Запорізькій області введено воєнний стан.

 

26 листопада 2018 року на позачерговому засіданні Верховної Радибуло схвалено рішення про введення воєнного станув Україні в наслідок військової агресії російського спецназу у Азовському морі та нападу на українські судна. «За» проголосували  276 народних депутати, 30 депутатів були проти.

Ленінський районний суд м. Запоріжжя інформує громадян, що у період дії воєнного стану в Україні суд буде працювати у звичайному режимі та просить громадян зберігати спокій. Адже від нашої стриманості й злагоджених дій залежить життєдіяльність країни.

Відповідно доЗакону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», воєнний стан діятиме 30 днів, з 09:00 години 28 листопада 2018 року до 09-00 год. 27 грудня 2018 року у 10 областях України, а саме: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії. У період воєнного стану Президентом оголошуєтьсячасткова мобілізаціяу строки і в обсягах відповідно до загроз національної безпеки і оборони України.

Вибори Президента України відбудуться за планом - 31 березня 2019 року.

У якості зручного ознайомлення з правами та обов’язками громадян у період воєнного стану додаємо посилання на інфографіку, складену Південно-західним апеляційним господарським судом "Воєнний стан: що потрібно знати?" - https://court.gov.ua/press/news/607021/