flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу до водія, який підозрюється у вчиненні ДТП

18 вересня 2020, 11:20

17 вересня 2020 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого Дніпровського ВПГУНП в Запорізькій області про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

Пригода трапилась 27 червня 2020 року близько 17:30 год., коли водій мотоцикла «Suzuki», здійснюючи рух по вул. Магістральній в м. Запоріжжя, здійснив зіткнення з автомобілем «Honda», що призвело до травмування пасажирки мотоцикла, яка від отриманих травм загинула на місці. Згідно висновку судової інженерно-транспортної експертизи, дії обох водіїв не відповідають окремим вимогам Правил дорожнього руху України. Досудове слідство триває.

Обставини даної ДТП набули широкого розголосу у ЗМІ.

Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відбувався у відкритому судовому засіданні, під час якого прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 

Підозрюваний та його захисник заперечували проти задоволення клопотання, просили застосувати менш суворий запобіжний захід – особисте зобов’язання. При цьому, захисник додав, що підозрюваний проходить курс реабілітації після отриманих внаслідок ДТП травм, надавши при цьому направлення на реабілітацію та графік її проходження. 

За наслідками судового розгляду ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з покладанням на нього низки обов’язків згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України.