flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчим суддею розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу до водія, який підозрюється у вчиненні ДТП

25 вересня 2020, 15:54

25 вересня 2020 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох людей).

Пригода трапилась 17 вересня 2020 року приблизно о 19:40 год., коли громадянин Королівства Марокко, керуючи автомобілем «BMW» здійснював рух по середній смузі Прибережній магістралі в м. Запоріжжя зі швидкістю приблизно 100-120 км/год. В салоні автомобіля «BMW», окрім водія, знаходились ще п’ять пасажирів, також громадяни Королівства Марокко. В той же час, в попутному напрямку здійснював рух автомобіль «Nissan». Водій автомобіля «BMW», продовжуючи рух зі значним перевищенням дозволеної швидкості, застосував небезпечний різкий маневр перестроювання з середньої смуги в ліву в результаті чого втратив контроль над керуванням автомобілем та допустив його знос на ліву смугу, зачепивши при цьому кузов автомобіля «Nissan». Після цього автомобіль «BMW» в некерованому стані виїхав за межі проїжджої частини вліво на розподільний газон, де зіткнувся з опорою рекламоносія, внаслідок чого відбулось загорання автомобіля. В результати дорожньо-транспортної пригоди троє пасажирів автомобіля «BMW» від отриманих травм загинули на місці, ще двоє пасажирів та водій – отримали поранення з якими були доставлені до лікарні.

Обставини даної ДТП набули широкого розголосу у ЗМІ.

Розгляд клопотання відбувався у відкритому судовому засіданні, під час якого прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив обрати підозрюваному найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою. 

Підозрюваний та його захисник заперечували проти задоволення клопотання, при цьому, підозрюваний визнав свою вину у вчиненні злочину та зазначив, що жалкує про скоєне. 

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено, а саме ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 17 листопада 2020 року включно з можливістю внесення застави у розмірі 80 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, яка може бути внесена протягом строку дії ухвали. У разі внесення застави і звільнення з-під варти на підозрюваного покладається низка процесуальних обов’язків.