flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчий суддя змінив запобіжний захід на тримання під вартою відносно водія, який підозрюється у вчиненні ДТП зі смертельними наслідками

10 вересня 2021, 15:53

10 вересня 2021 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області про ЗМiНУ запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні дорожно-транспортної пригоди, яка трапилась 29 серпня 2021 року близько 20:00 год, коли водій М., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, скоїв наїзд на чоловіка, жінку та їх малолітню дитину. Потерпілі отримали ушкодження різного ступеню тяжкості та були доставлені до лікарні. Однак, 04 вересня 2021 року малолітня дитина померла в лікарні. Таким чином дії підозрюваного були перекваліфіковані з ч. 1 ст. 286-1 на ч. 3 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого).

Раніше обставини даного кримінального провадження висвітлювались на офіційній сторінці суду (https://ln.zp.court.gov.ua/sud0814/pres-centr/news/1175417/).

Під час розгляду клопотання прокурор просив змінити підозрюваному запобіжний захід на тримання під вартою, оскільки після загибелі потерпілої підозрюваний обвинувачується у вчиненні більш тяжкого злочину. Підозрюваний та його захисник заперечували проти задоволення клопотання, просили залишити раніше застосований запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту мотивуючи тим, що підозрюваний знаходиться на стаціонарному лікуванні, вину визнає та жалкує про скоєне, просить вибачення у потерпілих та має бажання й далі надавати допомогу потерпілим, зокрема ним було перераховано на карту потерпілих кошти у розмірі 50000 гривень. Представник потерпілих підтримав клопотання слідчого та пояснив, що потерпілі не потребують допомоги підозрюваного та бажають законного для нього покарання.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено частково, підозрюваному змінено запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 08 листопада 2021 року включно з можливістю внесення застави, що дорівнює 80 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а саме — 181 600 гривень, яка може бути внесена протягом строку дії ухвали. У разі внесення застави і звільнення з-під варти на підозрюваного покладається низка процесуальних обов’язків.